Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Isnin

Moga Ada Rezeki...


     Jumaat lepas kami sekeluarge berbuka di luar. Idakla jauh sangat dari rumah. Kul 6.30 baru keluar. Tempat yang di tuju adalah Tesco Hyper Shah Alam.. Sengaja menukar selera asyik makan kat rumah je. Lagipun nak gi cari baju 2 little pricess iaitu anak adik ipar umi yang duduk kat rawang tue. Kiteorang makan kat JM nasi Beriyani dalam tesco tue je. Tapi tak habis pun umi makan coz adha yang sungguh cranky tak mahu duduk diam asyik nak berdiri je dalam walker nak melihat lamou atas kepala..

    Itula melayu kan, dari rumah cakap nak beli baju anak saudara je dengan pampers Adha yang dah nak kehabisan stok. Tapi sampai je tesco macam2 plak yang di beli. Habis juga 200++. Lingkup kalo macam ni kalo tak disenaraikan apa yang nak di beli...

   Habis je membeli turun bawah tengok ada tempat untuk menangkap gambar. Kira studio kecik je. Terlintas juga dalam hati nak tangkap gambar si kecik tu dengan memakai kostum. Suami gi tany dulu kena bayar ke? Tapi tidak, beli barang kat tesco 50 ringgit ke atas boleh menjoinkan diri untuk pertandingan Baby Comel Tesco...(Umi tak ingatla tajuk pertandingan).. Umi ingatkan saje2 tangkap rupa-rupanye pertandingan. apa salah mencuba kan... Mana Tau kot ada rezeki si kecik yang comel nie... Meh kite layan gambar yang di tangkap...



Payah sungguh nak dapatkan gambar adha yang tengah senyum macam selalu. Dia Takut dengan penangkap gambar...


Bgai bola baru nak senyum sikit tapi udahnye dia buat mulut ternaganga plak.


Ni baru nak boleh senyum.


Tapi mata plak tak tengok kamera. Macam2 perangai adha sekarang...

     Sebenarnye masa gambar ni di tangkap adha dah ngantuk. Tula payah nak bagi kerjasama. Lagi satu dia takut dengan orang dan patung ziraffah dan kuda yang terdapat kat studio kecik tue. Adha kalo kat rumah paling lewat dia tido kul 10 lebih. Kalo berjalan rumah orang mahu kul 11 baru tido.. Itula kiteorang jarang berbuka kat luar coz adha tido awal..


*** Moga adha ada rezeki dalam pertandingan nie...

1 ulasan:

LYaFRINA berkata...

tp pic tu semua comel n real jer..
gud luck...

**SALAM AIDILFITRI DARI LYA N FAMILY