Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

Checkup Kehamilan - 10 Minggu

Alhamdulillah kandunganku sudah masuk 10 minggu. Lagi 2 Minggu dah cukup 3 bulan. Semalam Umi telah pergi checkup untuk kandungan 2bulan. Sebenarnye checkup 2 bulan umi dh pergi 2minggu lepas tapi umi disuruh dtg kembali coz kandungan umi nampak bermasalah coz umi excident hari tue.

Alhamdulillah, semalam umi gi check kandungan umi tiada alami apa2 masalah. Semuanya normal. Mungkin 2 minggu lepas pundi kencing umi kurang air kot tu dia nampak kabur and macam ada masalah. Gi checkup semalam rutin macam biasa. Scan perut, timbang, check urine, dan ambik darah..

Masa scan umi happy tengok anak yang di kandung memebsar dengan sempurna. Walaupun masih kecil tapi comel. Cuma doktor lupa print je.
(Gambar ambik dr google)

Dah siap scan doc ambik darah. Aduh ambik darah ni bukan yang cucuk kat hujung jari ni tau, tapi cucuk kat urat pelipat tangan tue. Sakitnye coz darah umi tak laju nak kuar. Bengkak tangan umi. Dapat cukup2 je darah tue. Kalo tak kena ambik sekali lagi..

Dah siap ambik darah kena gi check urine plak. Alhamdulillah ok. Tapi yang tak oknye berat badan. 2 minggu lepas datang timbang berat 47 kg. Tapi semalam timbang turun jadi 45 kg. Bulan pose ni kot lagipun selera umi masih kurang. Masih tak mampu nak menelan sepinggan nasi...

Dah habis semua urusan, doc bekalkan ubat acid folix(betul ke eja ni) dan ubat angin. Checkup next month pada 21 september 2010..


3 ulasan:

maszmadi berkata...

alhamdulillah, semoga baby semakin membesar dengan sihat...

Diamilikku berkata...

alhamdulillah..semoga baby akan terus membesar dan menjenguk dunia ngan selamatnya..take care tau

honeysour's blog berkata...

alhamdulillah umi dah pregnen lagi ek...tahniah...