Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Jumaat

Pengasuh Lagi!!!!

Ini lagi sakit hati..
Umi baru dapat berita baru mengenai pengasuh anak umi.
Maklumat ni umi terima dari anak dia sendiri.
Dia merayu kalo boleh please tukar pengasuh kerana dia tak tahan tengok cara mak dia ngasuh anak umi.
Nak tahu kenapa??? Baca kat bawah...

  • Bagi makan nestum dalam botol sedangkan umi ada bagi mangkuk untuk suap nestum. Untuk makluman kawan2 umi tak biarkan dia buat bubur nasi guna berasnye tapi umi hantar beras sendiri takut nyusahkan "DIA"..
  • Biarkan adha main sendiri tanpa pengawasan. Nak tahu pengasuh buat apa???
    "tido"
  • Biarkan anak umi hisap susu sendiri didalam buaian tanpa pengawasan. Sampai satu tahap umi gi ambik adha dalam keadaan basah dengan susu.
  • Tidak peduli kalo adha menangis. Hanya biarkan dia senyap sendiri sampai letih.
  • Biarkan cucunye yang berumur 10 tahun and 6 tahun yang jaga jikalau dia keluar dari rumah.
  • Tidak pedulikan apa yang terjadi pada adha.(umi pernah cerite dalam N3 yang lepas)
  • Susu buat bukan ikut sukatan. sepatutnye 6oz tapi dah jadi 8oz...
Banyak lagi yang umi nak cerite tentang apa yang anak dia ngadu tapi umi tak sanggup. Dulu umi bersabar lagi. Tapi kali ni umi rasa anak umi teraniya. Patutla asal umi ambk adha dia macam lapar. Rupanya dia tak kenyang coz bagi makan dalam botol. Pastu cair..
Ya Allah.
Insyallah umi akan tukarkan pengasuh adha dalam bulan nie... Paling lewat bulan depan...


*** Berat Adha dah 8.4 kg.. Ini umi ambik masa timbang 3 hari lepas...

9 ulasan:

~dYaHaHa~ berkata...

mak aoih..klu kite pon geram jugak..tapi kan, bagus jugak anak pengasuh tu yg mengadu kat ummi, sbb sesetengah org xkisah, janji bulan2 dapat duit upah...ksian adha...

Nad @ MamaZakwan berkata...

aduss...amik gaji buta je la jawabnye tu..tak ikhlas sungguh!
tuka je la pengasuh lain..ksian kt adha....

aLyNnZ berkata...

salam..dlm n3 alin yg lalu pun berkisah tntg pengasuh..rupanyer ada lgi kes pengasuh yg xbertanggung jwb..

http://alynnluvdanishamza.blogspot.com/2010/06/2-kes-pengasuh-yg-tipuu.html

sakit hati nyer..ummi adha wajib tukar kpd pengasuh yg lain..sian ngan adha..dia baby xtau nk ckp apa2 lagii..sblm apa perkara buruk yg berlaku lebih baik bertukar kpd pengasuh br..

maszmadi berkata...

eee x baiknyer pngasuh tur.. cian kat adha.. carik jerk pngasuh lain.. bior pdan muka pngasuh tu xder income da bulan2.. x baik tol..

zuri3389 berkata...

elok lah tukar tu..... jahatnya orang tua tu.... kesian kat anak awak je...baik tukAR sebelum apa-apa yang terjadi...awak kena ingat "SESAAT KITA LEWAT....KITA AKAN KEHILANGAN ORANG YANG KITA SAYANGI"...Please....tolong ingat pepatah ini ya....

Maslina Rosdiana berkata...

Kesiannya adha,ini yang buat saya pun berat hati nak tinggalkan anak kat umah pengasuh...dapat yang baik x per,dapat yang setakat nan ado ni bahaya...huhuhu

Ain berkata...

salam kenal,

memang patut tukar pengasuh kalau macam nie....

kesian adha...

zAnNa@mAMaBaTriCE berkata...

aduh...siannyer adha...
kalau dah sikap pengasuh mcm tu...better cari pengasuh lain jer lah demi kebaikan adha...yelah..byk sgt kes berkaitan pengasuh yg tak sedap di dengar.....

Diamilikku berkata...

pengasuh memang masalah paling utama bagi ibu2 yang berkerjaya..kalau dapat yang ok..alhamdulillah..senang hati nak tinggal..tapi kalau dapat yang macam nih..rasanya better tukar lah..kesian kat anak2 kita....tu bukan nak jaga sangat tu..nak duit je tu...