Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Selasa

Dah Tumbuh Gigi..

Adha dah tumbuh sebatang gigi dah unty semua.. Seronok dah dia nak menggigit semua benda termasuk pipi mamanye. Ramai orang cakap awal adha tumbuh gigi. Yea la baru 8 bulan dah tumbuh gigi. Awal ke??? Bagi umi takdala awal kot. Coz budak di kampun umi 5 bulan ada yang tumbuh gigi dah. Ada lagi awal ke???

Umi ingatkan tumbuh gigi ni tak demam atau tak meragam tapi sangkaan umi salah sebenarnye. Hari pertama gigi Adha tumbuh alhamdulillah takda apa yang berlaku. Tido pun nyenyak. Tapi bila hari kedua Adha dah start meragam. Meleleh je air liurnye dari mulut. Minum susu pun payah. Kena plak Adha meragam hari sabtu. Mujurla. Coz mamanye cuti bolehla melayan kerenah nye.

Tapi waktu siang adha ok je. Coz dia dah jarang nyusu dah makin lasak. Tapi bila malam hanya Allah yang tahu. Malam minggu tue tak kira pagi pukul berapa pun dia melalak je. Yeala nak minum susu tak boleh. Mulut sakit. Bergilir umi berjaga dengan suami. Tapi umi yang palaing banyak berjaga coz adha kalo dah ngamuk jangan harap nak kat ayahnye.

Alhamdulillah semalam dah kurang dah nangis. Mungkin sakit dah hilang kot.. Tapi pg tadi check dia punya mulut ada ulser pulak. Kat dalam pipi dia. Tak banyak macam dulu. Umi terus letak ubat yang doc kasi hari tu. Dalam hati moga cepat hilang.

Kawan-kawan ada tak petua nak kurang sakit bagi budak yang baru tumbuh gigi??? kalo ada bagi tahu umi boleh???


Muka budak baru lepas nangis. Mata still bengkak lagi...


Kerja menggigit je.


*** Mak umi cakap adha meragam coz nak dapat adik.. Betul ke???

Tiada ulasan: