Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

N3 Terbaru Cerita pun Baru..

Cerita ni masih fresh lagi...
Kisah anak teruna umi...
22 Jun 2010 tarikh yang takkan umi lupa..
Tarikh ni la Adha di tahan di wad...
Betapa risaunye hati umi bila Doc cakap adha kena tahan coz badan adha dah terlalu lemah..
Adha kena tahan coz adha muntah berterusan lebih dari 4 hari...
Asal makan or minum susu mesti muntah..
Hati ibu mana tak risau.
Nangis lapar tapi bila beri makanan muntah.
Kadang kala tido dalam lapar...
Ubat dah beri tapi still muntah...
Bila adha kena masuk je wad Doc cakap kahak adha banyak..
Malam tue juga Doc sedut kahak adha and bagi gas untuk adha sedut..
Betapa sayu hati umi bila dengar tangisan adha.
Ingatkan dah sudah, masuk doc pakar dia cakap tonsil adha bengkak and bernanah.
Itula sebab dia tak boleh nak telan makanan and muntah kembali.
Ya allah sembuhkanlah penyakit anakku.
Adha di beri antibiotik and di beri gas cairkan kahak.
Alhamdulillah adha boleh kuar hari yang sama...
Adha masuk wad kul 2 pagi and kuar wad kul 11 malam...
Layan je la gambar di bawah, walaupun tak sihat tapi still lasak...



Ni masa lepas nangis kena sedut kahak. Jam kat gambar kul 5 pagi..


Gambar adha kena kurung atas katil...


Tengah meneran berak masa nie..


Tertido keletihan selepas main and kena bg gas...


Gambar sebelah petang..


Gambar last tu, masa ni doc cakap dah boleh balik, tapikan tiba2 adha muntah balik terus tak jadi balik...
Doc suruh tunggu malam. kalo still muntah kena tahan lagi.. Tapi alhamdulillah adha ok and boleh balik..

3 ulasan:

LYaFRINA berkata...

siannya adha..
xpela..skarang dah ok kan...
bimbang gak kalo ank main slalu muntah ni.

moga sihat2 slalu...

AMIEROZIANA berkata...

oh ya ker? kesian adha...so skarg mcamana adha dh ok ker?

alyyani berkata...

alahai, sian nye adha. dia batuk2 la ek dah ada kahak tu. tonsil pulak tu. adha sihat dah ke umi? harap siaht2 je la ek