Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Jumaat

HAdiah dah Di Pos.

First sekali umi nak minta maaf atas kelewatan hadiah untuk pemenang Baby In Blue Contest.
Bukan niat umi nak melewatkan hadiah cuma internet takda untuk umi dapatkan alamat pemenang.
Bila dah dapat alamat internet kadang2 ok kadang tak..
Biasala kan bila pindah office baru banyak yang nak di ubah.
Tapi umi dah poskan hadiah pagi tadi dalam kul 10 pagi.
Insyallah hadiah akan diterima esok oleh pemenang..
Dah dapat bagi tahu yea...

Khamis

THE CUTEST MAMA & BABY CONTEST

Dah lama rasanye tak menjoinkan diri dalam contest.
Rasa rindu sangat...
Kali ni rasanye nak cubala, manala tahu ada rezeki..
Kalah menang tak kisah janji kite dapat tambah kenalan and persaudaraan dalam internet.

Ok..
Kali ni umi nak join contest yang di anjurkan oleh Puan Masnida...


Tarikh tutup 25 June 2010 iaitu esok...
Nak tahu syarat-syaratnye klik je SINI

Jadi gambar yang umi pertaruhkan adalah;



Nama anak ; Muhammad Dzal Adha Muhammad Hasry
Nama Mummy ; Ummi Kalthum Mohd nasir
Umur Anak ; 7 bulan
Lokasi Gambar Di ambil ; Tanjung Harapan Klang

Aksi Si Adha Dengan Mainan...

Sekarang ni adha dah makin lasak..
Habis semua benda yang di pegang nak dimsukkan dalam mulut.
Agaknye itula sebab adha dapt sakit tonsil...
Alhamdulillah adha dah ok.
Muntah dah takda cuma tinggal batu je yang tak hilang lagi.
Sabtu nie kena gi buang kahak.

Walaupun tak sihat adha still aktif..
Bagi mainan habis disepahkannye..
Biarkanla, dah penat baru kite kemas..
Jadi layan je gambar di bawah...










*** Walaupun tak sihat berat badan tetap naik.. Adha dah 8. 1kg masa masuk wad hari tue...

Rabu

N3 Terbaru Cerita pun Baru..

Cerita ni masih fresh lagi...
Kisah anak teruna umi...
22 Jun 2010 tarikh yang takkan umi lupa..
Tarikh ni la Adha di tahan di wad...
Betapa risaunye hati umi bila Doc cakap adha kena tahan coz badan adha dah terlalu lemah..
Adha kena tahan coz adha muntah berterusan lebih dari 4 hari...
Asal makan or minum susu mesti muntah..
Hati ibu mana tak risau.
Nangis lapar tapi bila beri makanan muntah.
Kadang kala tido dalam lapar...
Ubat dah beri tapi still muntah...
Bila adha kena masuk je wad Doc cakap kahak adha banyak..
Malam tue juga Doc sedut kahak adha and bagi gas untuk adha sedut..
Betapa sayu hati umi bila dengar tangisan adha.
Ingatkan dah sudah, masuk doc pakar dia cakap tonsil adha bengkak and bernanah.
Itula sebab dia tak boleh nak telan makanan and muntah kembali.
Ya allah sembuhkanlah penyakit anakku.
Adha di beri antibiotik and di beri gas cairkan kahak.
Alhamdulillah adha boleh kuar hari yang sama...
Adha masuk wad kul 2 pagi and kuar wad kul 11 malam...
Layan je la gambar di bawah, walaupun tak sihat tapi still lasak...



Ni masa lepas nangis kena sedut kahak. Jam kat gambar kul 5 pagi..


Gambar adha kena kurung atas katil...


Tengah meneran berak masa nie..


Tertido keletihan selepas main and kena bg gas...


Gambar sebelah petang..


Gambar last tu, masa ni doc cakap dah boleh balik, tapikan tiba2 adha muntah balik terus tak jadi balik...
Doc suruh tunggu malam. kalo still muntah kena tahan lagi.. Tapi alhamdulillah adha ok and boleh balik..

Salam Kembali...

Rasanye dah lama sangat umi tak buka blog...
Rasa rindu pada kawan-kawan. Banyak cerite yang umi nak umi kongsikan tetapi tiada peluang untuk menaip..
Insyallah selepas ini umi akan menulis kembali cerita kehidupan umi, suka-duka and yang paling penting "HERO" kesayangan umi yang makin membesar.
Nantikan N3 terbaru selepas ini..

Isnin

Pemenang Baby In Blue Contest


PEMENANG BAGI KATEGORI PEREMPUAN IALAH;





Aerishadania




PEMENANG BAGI KETEGORI LELAKI;







Ahmad Afif Hakim


Kepada ibu-ibu pemenang di atas sila bagi kan alamat and number handphone yea kat ruangan komen... Insyallah hadiah akan umi hantar secepat mungkin...

Dah 6 Bulan Dah Anak Teruna Umi



Ya Allah aku gembira dengan rezeki yang engkau kurniakan...
Aku sangat gembira dikurniakan suami yang penyabar dan anak yang comel di mataku...
Sesungguhnya kurniaan mu tiada ganti diriku...


Berbalik tajuk di atas;
Tanggal 26 Mei 2010 genapla umur adha 6 bulan...
Sekejapnye masa berlalu.
Dah 6 bulan rupanye umur Adha...
Alhamdulillah Adha membesar dengan jayanye..
Berat dah 7.80 Kg...
Adha dah makin banyak akal ada je bunyi yang nak dibebelkan..
Adha dah pandai angkat punggung, dah pandai menjulur..
Gembiranya hati seorang ibu...


Happy Birthday To Me



Hari ni cukup umurku 22 tahun...
Cepatnye masa berlalu tak sangka umur umi dah berganjak ke 20an...
Tiada apayang bermakna bagi umi pada hari jadi umi tahun ini kecuali kehadiran 2 insan tersayang iaitu Suami tercinta dan Anak yang dikandung 9bulan pada tahun lepas...
dengan kehadiran kedua2 Insan ini dalam hidup umi, umi rasa ckup sempurna...
Biarla tiada hadiah yang mahal umi terima, cukupla dengan kebahagiaan yang umi kecapi..
Kepada Allah umi berdoa agar hidup umi dikurniakan dengan kesejahteraan, diberi kesihatan yang baik untuk umi melihat insan yang umi sayang terutamnya anak umi ADHA membesar sebagai insan yang berguna..

Mama Sayanag kalian berdua. Tiada apa yang dapat menggantikan kalian dihati Mama.

Rabu

Harap Bersabar..

Oleh kerana office umi masih still internet tak boleh nak guna maka blog ni dah berhabuk..
Takda cerite yang nak dituli padahal idea untuk menulis dah makin menimbun...
Insyallah bila internet ok je umi akan update blog secepat mungkin and keputusan CONTEST BABY IN BLUE dah ada...
Harap para ibu bersabar yea...
Umi minta maaf sekali lagi coz terlalu lewat umumkan keputusan CONTEST...