Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Isnin

Contest Baby & CD


Sesiapa yang mempunyai anak kecil and memakai CD jomla kite pakat ramai-ramai memeriahkan contest ni..
Contest ni dianjurkan oleh Seri Anggun Shop
Nak Tahu syarat-syartanye klik SINI



Nama Baby ; Muhammad Dzal Adha Bin Muhammad Hasry
Umur ; 5 Bulan
Nama Ibu ; Ummi Kalthum Binti Mohd Nasir





Contest " Tidur Paling ComeL" by Infantiahouse

Contest ni di anjurkan oleh Infantiahouse
Nak tahu syarat-syaratnye tak???
Klik Aje kat SINI



Nama Baby; Muhammad Dzal Adha Bin Muhammad Hasry
Umur ; 5 Bulan ++
Tarikh Lahir ; 26 November 2010
Nama Ibu ; Ummi Kalthum Binti Mohd Nasir
Warna kesukaan anak; BIRU(mama yang bg coz anak tak pandai pilih lagi)

Sekitar Majlis Carnival LKSA




Masih terasa kepenatan Karival LKSA yang berlangsung pada hari sabatu bersamaan 15 Mei 2010.
Dari pagi sampai petang umi berada kat sana.
Mujurla adha tak meragam. Baik sungguh Adha hari tue. Dengan semua orang dia nak...
Banyak aktiviti yang berlangsung. Antaranya;

  1. 3 on 3 Soccer
  2. Sukan Kampung
  3. Drift Kereta
  4. Sesi mengurut
  5. Upin &ipin
  6. Persembahan Artis
  7. Dan Banyak lagi...
Jadi layan je la gambar di bawah yea...

Ni gambar gadis litar yea...
Seksi sangat2 tutup atas dedah bawah..
Semua perempuan melayu...




Jinak kan burung ni...
Suka sangat gosok badan nye...
Adha takut masa nie...

Mama Yang dah kepenatan...

Adha pun penat sampai tertido...

Cabutan undi sesi pagi..
Dalam tu staff office umi..
umi pun ada masuk dalam tue tapi takda gambar la...
Gambar di ats semua gambar waktu pagi...


***Nantikan N3 Sebelah petang...

Adha bersama Artis...

Adha With Amy Mastura



Adha With Saleh Yacob





Happy Birthaday My Mum

15 Mei 2010 adalah tarikh yang takkan umi lupakan selama-lamanya..
Tarikh ini merupakan tarikh hari ulng tahun kelahiran EMAK yang umi sayang..

Sudah 46 tahun usia emak. tapi rupa mak tak makan di usia...
Sudah 46 tahun jugala mak telah berjaya membesarkan kami adik beradik..
Kini mak tidak sesusah dulu.
Mak dah makin senang, anak2 telah bekerja semuanya..
Tapi mak tetap bekerja di kedai makan and kantin sekolah.
Mak bukan jenis nak duduk saje tanpa melakukan pekerjaan...

Buat mak;

Akak doakan semoga Allah memberikan mak kekuatan untuk teruskan hidup, dikurniakan kesihatan yang baik. I LOVE U MAK

Jumaat

Terpaksa...

Kesian umi...
Mungkin Minggu ni blog umi akan sunyi...
Bukan umi sengaja tapi terpaksa...
Semua ni gara2 pindah office...

Semua komputer kat office tak boleh nak guna coz server dah dipindahkan ke office baru...
Ada ladtop pun tak boleh pakai kalo takda broadband...
huhu sedihnye...
Insyallah umi akan buat N3 and tetapkan tarikh-tarikhnye..

Besok ada carnival kat tempat umi keje...
Jom la ramai - ramai kite memeriahkan carnival ni...
Mesti ramai yang nak gi Putrajaya kan...

K la nanti umi tulis lagi...
Bye2....

contest SENYUMAN PALING MENAWAN

Teringin sangat nak join contest nie..
Ada sape2 nak join??
Jom Klik SINI kalo nak tahu syarat-syarat yang di minta oleh pihak penganjur
Mana la tau kot ada rezeki kite nak menang hadiah yang masih misteri...


Pilih punya pilih gambar ni yang umi pertaruhkan;


(Bolehkan gambar nie)

Nama : Ummi Kalthum Binti Mohd Nasir
Umur ; 22 Tahun
Gambar ni ditangkap masa tahun 2009 ketika majlis perkahwinan saya.. Kira dah ikhlas la tue coz dah penat nak senyum depan kamera..

Sekarang umi nak tag kepada ;
  1. Kak Siti
  2. Mama Lyna
  3. Mama Zakwan
  4. Ummi Wafiq
  5. Coretan Uda
Kepada kawan yang umi TAG sila buat tau...

Khamis

Aduhai Macam Mana Boleh Lupa Bawa Nie...

(gambar Contoh yea.)

Haru biru betul umi hari nie...
Dah la bangun lewat pagi nie coz malam tadi sakit perut.
Pastu boleh lupa plak bawa dompet ke office...
Macam mana la boleh tertinggal.
Selalu ada je dalam beg tapi hari ni terlupa..
Mungkin umi terlupa letak kot..
Berlapar la hari ni...
HUHUHU

Rabu

IMANINA CUTE GIVEAWAY

Nak tahu syarat-syaratnye klik SINI




Umi tag kan kepada;









3 Hari Menu Yang Sama Je..


Ntah kenapa dalam minggu ni tekak umi takda selera untuk makan benda lain.
Pagi je makan nasi pastu tengah hari dah tak nak...
Makanan ni juga umi nak.
Malam tak makan pun takpe..
Nak tahu apa???












Mee Udang..
Hari2 pun takpe..
Macam ngandung plak je umi nie..
Mee Udang yang umi suka makan ni memang sedap.
1pingan 5Ringgit...
Memang berbaloi...
Esok pun masih terasa macam nak makan Mee Udang lagi...
HIHIHI

Berbaloi-Baloi....




















Ingat tak pasal N3 Winner Contets Wajah Garang Si Kecil hari tu...
Ha hadiah nye dah sampai baru je kejap tadi..
Hadiah nye sangat berbaloi-baloi bagi umi.
Jauh tau datang. Bukan dalam negeri kot...
Meh kite tengok apa yang berbaloi???






Inila rupa bungkusan hadiah tue..
Ada 3 lapis dia balut..
balutan yang kedua guna paper...


Ini balutan yang ketiga..
Nampak tak apa yang di tulis kat plastik tue???
hIhihi



Ini la barang dalam plastik tue..
Satu beg warna biru.
I like..
macam tahu2 je umi minat caler biru kan..
Ada lagi tau dalam beg tue...


Ha ni yang terdapat dalam beg tue...
6 Kichin kangroo , 6 kiching Koala
And 6 pelapik cawan kot..
banyak sangat..
Nak bag sape yea...
Buat giveaway boleh..
Boleh kongsi dengan kawan..



Ty kepada pihak penganjur coz anjurkan contest nie..
Hadiahnye cukup berbaloi-baloi bagi umi...
lain kali anjurkan lagi contest yea..

Alahai sayang, Kenapa Wat Macam ni...


Inila jadinye bila dipaksa bergambar.
Buat mata stim plak Adha nie...
Berat sangat kot atas kepala tue...

Betul Ke Kalo Bayi Tak Sihat Dia Nak Belajar Sesuatu...

Umi rasa betul....
Hari tue masa umur Adha nak masuk 4bulan adha demam teruk selama 3 hari.
Masuk je 4bulan terus boleh niarap...

Minggu ni Adha tak sihat juga coz kena batuk.
And malam tadi umi dah nampak dia dah belajar sesuatu..
Belajar apa yea...
Boleh Teka tak???


"""





"""





"""






"""





Angkat Montot



Adha takdla duduk macam tu lagi..
Hanya angkat montot je..
Kesian Adha sampai letih dia belajar...
Layan je la gambar dia kat bawah ni yang makin susah nak tido...







Selasa

Tak Sihat..


Hye Unty semua..
Dalam minggu nie saya tak sihat..
Kena batuk dah nak masuk 2 minggu tapi tak hilang lagi.
Ubat dah makan tapi tak hilang lagi...
Kesian kat mama berjaga waktu malam bila saya batuk...
Ini gambar masa saya gi klinik..
Kesian saya kena cucuk...
Doakan saya semoga cepat sembuh ye unty...

Isnin

N3 Terlewat...

Bukannye diriku tak ingat.
Bukan niatku untuk melupakan.
Bukan niatku untuk membiarkan N3 blog ni kosong.

Oleh kerana kebizian di dalam office maka N3 ini jadi terlewat untuk dibuat.
Lagipun di rumah mana ada komputer untuk menaip untuk N3 ini.
Aku mencemburui semua kawan2 yang sudah pun buat N3 tentang ini.
Tapi aku???
Sekarang baru nak buat.

Apakah N3 yang umi cemburu sangat tue???

"""



"""




"""



"""


"""



N3; Happy Mother Day(9 May 2010)

Kalo mak terbaca N3 ni akak minta maaf banyak2 coz terlambat menulis..
Tapi akak dah wish kan masa akak kol mak pagi semalam.

Sekali lagi akak ucapkan Happy Mother Day kapada mak. Jasa mak akak tak mampu nak bayar sampai mati. Terima kasih kepada mak kerana telah membesarkan kami 4beradik setelah menempuhi pahit dan manis kehidupan. Tiada siapa bagi akak yang mampu menggantikan mak dalam hidup akak.. Semoga Allah memberi kesihatan yang baik kepada mak.
I Love U MUM



Tak lupa juga buat ibu mertua umi, umi ucapkan Happy Mother Day.

Jumaat

Dia dah sampai dah...

Apa yang dah sampai???
Boleh kawan-kawan teka tak???



""""


"""



""



"


Nampak tak van pos laju dalam gambar tue...
Masa ni umi tengah rehat dalam office and ternampak van ni berhenti.
Tak sangka sebenarnye ada barang untuk umi coz ada sorang staff tengah tunggu barang dia sampai..
Tapi barang umi yang sampai.
Umi tertanya2 sape plak yang hantar bungkusan hadiah nie.
Hanya tulis nama pengirim je and nama umi.

Ni la gambar bungkusan hadiah yang umi terima tadi.
Dalam hati hadiah contest mana yang umi dapat.
Coz ada 2 contest yang umi masuk umi menang and tak dapat lagi hadiah.
tengok nama pengirim umi tak cam.


Buka je pembalut nampak kotak tulisan cina ni ha.
Ah sudah, cina mana plak yang bagi nie.
Tapi ada cop halah tau kat kotak tue..


Bila buka je kotak tu, ad benda nie...
Sukanye umi. benda ni boleh umi gantung kat buai Adha.
Coz ada muzik bila tarik tali tue..
Tapi umi tertanya siapakan gerangan Jamak Aton Habi Mahmood???
Check punya check akhirnya tahu juga...
Rupanya penganjur untuk Cute & Creative Picture
Maknanye inila hadiah yang umi terima coz menang tempat ke-4 hari tue.
Ty yea pihak penganjur...

Khamis

Funniest Baby Face Contest (FBFC)




Nak Tahu Syarat-Syaratnye Klik SINI


Nama baby ; Muhammad Dzal Adha Bin Muhammad Hasry
Umur Baby ; 5 Bulan
Nama Ibu ; Ummi Kalthum Binti Mohd Nasir


*** Gambar ni umi pkir lucu coz ayahnye pakaikan "Serban" and adha buat gaya macam tue...


Karnival LKSA (merangkap Tuan rumah)





LKSA adalah singkatan Lebuhraya Kemuning Shah Alam. Ini la tempat umi bekerja selama hampir 2tahun. Siapa yang dok sekitar shah alam mesti tahu highway nie...
Sempena pembukaan LKSA, satu karnival akan dibuat awal 3 hari sebelum Perasmian highway di buat.
Jadi marila ramai-ramai join karnival ni coz banyak aktiviti menarik yang di lakukan.

Tarikh ; 15 May 2010.
Masa ; 9 Pagi - 6 Petang
Tempat ; Plaza Tol Sri Muda









Untuk maklumat lanjut sila Klik SINI

***Marila boleh kite jumpa kat sini.. Bawa anak masing2 coz upin & ipin, tempat bermain untuk kanak2 pun ada...
*** Kalo nak datang kol umi di number ni yea 0125500249

Winner Contest Wajah Garang Si Kecil

Alhamdulillah..
Bersyukur sangat-sangat Adha menang dalam contest nie..
Tak sangak gambar yang umi pertaruhkan di pilih oleh pihak penganjur/pengadil..
Ty yea coz pilih adha menangi pertandingan nie...


Nak tahu lebih lanjut klik SINI

Majlis Doa Selamat...

Semalam 5 May 2010, office umi telah mengadakan satu kenduri doa selamat sempena Pembukaan Office baru yang akan berlangsung pada 18 May 2010..

Minggu ni aktiviti di office memang padat. Semalam kenduri doa selamat, pastu nak pindah barang dari office lama ke office baru,15 May ada carnival sempena pembukaan offie LKSA, and last sekali 18 May pembukaan office besar2an..

Jom kite layan gambar semasa kenduri semalam;


Masa ni kiteorang tengah isi kuih untuk di letakkan dalam beg cenderamata. Umi yang pki bju putih tu yea.


 
Ini plak hasil nye. Beg disusun setelah siap...


Ini plak sesi membuka penutup air botol. Tugas ni diberikan kepada pekerja lelaki coz penutup dia ketatla payah nak buka..

Tujuan penutup air tu di buka kerana;
Untuk di masuki dengan ayat al quran 30juzuk yang dibaca oleh pelajar mahad tahfiz di ats, dan solat hajat..

Masa time memberikan beg cenderamata kepada staff@tetamu yang hadir.
Ada 3 biji bas yang datang semuanya staff Prolintas.

Yang ni kalo tak kenal saje je tau. Muka puan empunya blog mestila kena letakkan.


Ini plak gambar khemah santap. Masa gambar ni ditangkap jemputan tak datang lgi. tu yang nampk kosong.

Bila dah kenyang masuk dalam bilik lepak ramai2...