Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Isnin

SaYa SeNAnG hATi bILa DiA HaPPy...

Senangnye hati bila hati Adha tak mergam.
Sukanya hati bila hari tak panas coz rumah sejuk...


Tapi sedihnya hati bila adha meragam
Tak senangla duduk kalo hari panas...


Semalam cuaca di Shah Alam umi rasakan begitu terik, kesian Adha...
Panas tak boleh nak tido. Hujan pun hanya 5minit pastu berhenti.
4 Kali adha mandi tapi adha masih tak selesa, penatnye melayan kerenahnye...
Bawa gi jalan tido sekejap bila balik rumah masuk dalam rumah bangun balik pastu dah tak nak tido..
Mata ngantuk tapi tak nak tido. Buka baju, bagi mandi,bagi susu tap still dia kepanasan...

Jam dah menunjukkan hampir 9 malam tapi Adha still merengek. Umi ajak suami keluar pusing2 coz dah tak larat nak dengar Adha merengek... Masuk kete pasang air cond terus tido..
Alhamdulillah Adha tido sampai pagi begitu nyenyak hanya merengek nak nyusu je...



*** Bilala nak habis musim panas nie???

5 ulasan:

maszmadi berkata...

hm, btul arr, kalu panas baby mmg susah tido kan, Aisha pon camtu gaks... kalu pi jnjln time tghari pnas.. msuk dlm kreta, snang jerk Aisha nak tido, tp xkan stiap kali nak tido kn msuk dlm kreta ye tak...iskisk

MaMa_AdHa berkata...

tak boleh sangat nak ajar bila panas masuk kete...
kena jaar juga bila panas dok dlm rumah. tpi kite plak tak tahan dengar merengek

nfahk~ berkata...

susahnye nk jg baby... cemana la kte klu dh kaswen nnti...huhu... TT_TT.. pening kepale...

zAnNa@mAMaBaTriCE berkata...

kesian adha
yelah...cuaca panaskan...kita yg dewasa nie pun tak selesa...inikan bebudak nie...alahai....

Lelord berkata...

heheheh boh la aircond mama