Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Selasa

HaNtaR MaK LaNG & KeNa TiNGGaL


Dah habis tugas Mak LAng jaga Adha semalam. Kesian tengok sepupu umi (Mak Lang) yang nampak kepenatan menjaga adha yang meragam tak nak dengannye..  Sorry yea Mak Lang nanti mama belanja makan... Malam tadi umi dan suami kena gi hantar sepupu  pulang semula ke "sarang". Sarang sepupu umi ni kat PJ nue. Nama sarangnye ialah PPUM. Kalo ikut kan malas nak hantar Mak Lang balik bair dia dok lama kat sini tapi kan sepupu umi nie kena keje shift malam. Sepupu umi masih study lagi kat PPUM. Insyallah bulan 6 nie dia habis study.. Layan je la gambar kat bawah yea. Gambar adha dengan Mak Lang sebelum balik..





Yang ada gambar kat rumah je. Gambar kat PPUM takda coz hujan.. Adha tak boleh turun nak bergambar... Apa2 pun ty yea Mak Lang sudi jaga Adha...

Bila sepupu umi balik sunyila umi malam nie... Umi kena tinggal lagi. Suami umi kena gi peneng plak. Tinggal umi berdua je la dengan adha.. Sedih nye. Kan bagus sepupu umi tak balik lagi boelh temankan kat rumah..
Balik je dari hantar sepupu umi kat PPUM, sampai rumah suami umi terus bersiap nak gi peneng. Ikutkan hati nak je ikut boleh suruh suami hantar rumah mak kat perak tapi apa kan daya dah kena keje. Malam tadi dah takda sape nak di ajak bual, umi masuk bilik tido awal. Mata pun dah nagntuk. Adha umi masukkan dalam buai terus tido...


Sekarang nie Adha dah ada trend baru nak tido... Dulu kalo nak tido mesti hisap puting tapi sekarang ni kalo bagi puting mesti dia bunyi macam nak muntah. Alhamdulillah Adha dah tak hisap puting tapi mesti ada kain...


Wajah ceria selepas mendapat tido yang cukup...

3 ulasan:

Siti berkata...

comei budak adha ni...gambar atas tu, dari baju sampai ke sofa, semer biru yer.

MaMa_AdHa berkata...

ty kak... a.ah memang biru semua.. Bju mama dia pun biru tp gbr mama takda...

AMIEROZIANA berkata...

sama cam anas la...paling dia suka kain lampin...kalu bagi tu terus sambar jer...