Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Khamis

DaH MuLA naK tIDo LeWAt

    Sejak 2 3 hari ni kan Adha dah payah nak tido awal. Selalunye time dia tido dalam kul 8 malam - 8.30malam. Tapi kan sekarang pukul 9 lebih pun tak tido lagi. Jenuhla melayan dia. Nak masak makan malan pun payah kalo dia tak tido. Bukan tak bagi suami jagakan tapi, tak samapi 10 minit mesti Adha nangis punya kalo dok dengan ayahnye. Pastu mula suami bagi umi balik..

    Lagi satu Adha dah mula bangun awal-awal pagi. Kadang-kadang pukul 5 pagi or 6pagi.. Kalo bangun tido balik takpe. Ni tak dia ajak nak berbual and main dengan dia. Alahai sayang bagila can mama nak tido. Mama nak keje lagi. Macam pagi tadi, kul 6 dia bangun nak nyusu, dah siap bagi susu ingat nak tido balik tapi hampeh, Adha senyum balik kat mama. Takda canla mama nak tido hingga 6.30pagi... Dalam kul 7.45 time mama nak siap gi keje dia dah nangis nak tido balik. Macam-macam perangai Adha sekarang nie..

   Jomla kite layan gambar adha malam tadi;




Gambar ni masa ayah Adha dok melayan kerenah Adha yang tak nak tido. Main dengan nye sampai letih dalam nak dekat kul 10 malam baru tido. Gambar mama takda coz masa nie dok tengah lipat kain baju yang berlonggok dalam bakul.

2 ulasan:

alyyani berkata...

mmg amik masa yg lama nak betul2 tune in dgn waktu tidur yg betul. kadang tak tentu masa. layan kan je la nak bujang yg mata nya sangat bulat itu :)

MaMa_AdHa berkata...

bulat ek mata anak bujang umi??/
ada mcm mata umi tak