Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Khamis

CeRiTa PenGAsuH LaGi...

   Ingat tak lagi umi pernah cerite perihal pengasuh Adha. Kali ni benda yang sama tetap berlaku.
Habis belakang Adha naik merah lagi. Geramnye. Benda nie umi perasan pagi tadi waktu umi nak salinkan pampers Adha. Angkat je baju dah nampak merah2 kat belakang.


   Pagi tadi hantar umi cakap lagi kat makcik tue yang belakang Adha penuh merah. Tapi dia buat muka selamba je and boleh jawab kadang2 dalam buai adha ada semut coz susu tumpah...
Sakitnye hati bila jawapan tue yang keluar. Dah tau ada semut kenapa letak Adha dalam tue. Tak boleh ke gi ketuk dulu buai tu bagi semut hilang dulu baru letak. Ingat free ke hantar Adha kat situ?? Aku bayar tau. Nampak sangat dia biarkan Adha hisap sendiri botol susu tanpa pengawasan. Dia tak takut ke kalo Adha tersedak. Ya Allah geram sangat-sangat..

   Patutla dia ngadu semalam Adha tak nak tido sangat. Mungkin belakang dia gatal kena gigit semut. Kalo kena kat anak dia mesti dia marah kan. Kalo ikutkan hati nak je berhenti kerja jaga anak sendiri. Umi dah suruh suami carikan pengasuh lain. Tapi biarla dekat dengan rumah senang umi nak gi hantar and ambik Adha..

1 ulasan:

AMIEROZIANA berkata...

kesiannya adha......memang umi, nk cari pengasuh yg betul2 nk jaga anak memang susah ramai yg nak duit jer...memang sakit hati kalu tengok org jaga anak kita ala kadar jer...cari jer la org lain try2 tanya kwn/jiran yg betul2 kenal org tu mcmana...