Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Khamis

Susu = Longan Kering

 Boleh ke tajuk tu???
Susu sama dengan Longan kering???

Ingat entry lepas yang umi tanya macam mna nak banyak kan susu badan yang makin berkurangan nie???
Walaupun adha tak BF sepenuhnye tapi umi still juga Bf kan Adha waktu malam...
Umi tak nak dia minum susu formula sepenuhnye...
Takut takda antibodi plak dalam badan Adha..

Berbalik pasal Longan Kering tu...
Semalam Umi dah gi beli kat Kedai Ubat cina...
Kira murahla...
100gram 4ringgit, tak taula kat kedai lain ada lagi murah...

Balik je dari membeli Longan Kering umi terus basuh sikit longan tue...
Pastu Letak dalam periuk, taruk air and rebus...
Umi letak sikit gula...
Lepas je Longan kering tue kembang and air dah bertukar warna umi biarkan suam and minum...
Umi minum 3 kali sehari...
Pagi, petang dan malam...
Tapi ramai orang cakap minum sebelum nak menyusu dan mengepam...
Betul ke???

Takpela..
Janji umi nampak hasil nye...
Malam tadi Adha mcm puas je Bf dengan umi...
Maknanye susu badan umi dah makin banyak kembali...
Thanks  Kak Ziana yang bagi tahu minum air Longan Kering untuk menambahkan susu badan...

*** Longan yang belum dibasuh


*** Ready untuk direbus


*** Dah mula kembang and dah nak siap direbus


*** Sedia untuk minum


*** Adha dah tak meragam malam... Sukanye...

3 ulasan:

AMIEROZIANA berkata...

kuatkan semangat ummi nak nyususkan adha.lagi lama lagi bagus untuk adha...akak dulu nyesal cepat putus asa maklumlah anak pertamakan.....biala anas tak nak terus akak stop..

m@Ri@ berkata...

oo nak try gaklah minum..kena beli kat kedai cina ek..

persimmon berkata...

kita masak longan campur kurma merah dan gula batu. bila nk minum, campur dgn air susu segar. cubalah rasa. ianya sangat lazat dan anakku pun suka bila beri skit guna sudu also BF.