Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Khamis

Besar ke saya???

Nak tau apa yang besar dan siapa???

Ni ha orangnye;



Nampak besar ke anak umi nie???
Bagi umi takdala nampak besar..
Yang umi nampak bolat je...
Tapi kenapa ada orang kata anak umi besar and tak padan dengan umur???

Adha lahir takdala besar hanya 2.83kg, umur 10hr dah cecah 3kg...
Umur 1bulan dah 4.2kg
Umur 2bulan 5.3kg...
Umur 3bulan 6.2kg...

Padan tak berat tue dengan umur???

Umi hairan sangat-sangat kenapa dorang kata anak umi macam umur 5bulan???
Malam tadi pakcik tu dukung anak umur 9bulan tapi dia ckp anak dia kecik macam 5bulan..
Pakcik ni tegur masa malam tadi...
Waktu itu umi dan suami gi uptown Shah Alam yang tak jauh dr rumah umi...
Jalan kaki pun sampai...

Obesiti ke Adha???
Ada sape tahu berapa berat yang paling sesuai untuk anak berusia 3bulan???


*** Kalo betul Adha obesiti mesti nurse dah marah kan...

3 ulasan:

mamaelly berkata...

heheheh mulut orang..mmg macam tu..yang paling penting doktor n nurse tak komen ape2...n adha sihat...ok la tu kan..tp best la tgk adha..rasa nak gomol2 je

girl_perak berkata...

itula pasal...
ntahla...
Mama and ayah dh tak larat nak berdukung...
tp mujurla adha tak nk sgt didukung...
marila rumah...

LYaFRINA berkata...

Umi....
Lg doc xkate ape.. xpela.. itu dia sihat..
normalla tu...
Cam asya plok org asyk kata kecik.. smlm timbang berat bdn bru 6.5kg.. turun balik.. sbb asya tu aktif y amat.. tp doc kate.. dia sihat.. so,, x perlu la nk bimbang..

Umi..buat tag ni:-

http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2010/03/tagtagtag.html