Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Jumaat

Pil Or Suntikan



Umi dah start makan pil perancang iaitu Pil Norriday...
Padahal dah beli lama dah...
Hari nie baru nak makan itupun setelah di beri ceramah oleh Mummy Umi.
Kalo ikutkan malas nak makan coz Umi ni jenis payah sikit nak makan ubat..
Pastu pulak pil ni kan kena makan hari-hari..
Kalo tak tersangkut nanti kan dah susah..
Tidakla teman nak beranak lagi wat masa nie..
Biarla Adha besar dulu dalam 2 tahun...

 
Tapi kalo dah rezeki Allah dah bagi takkan Umi nak tolak pulak...
Masa umi nak ambil pil nie, doc cakap pil norriday nie sesuai unutk ibu yang menyusu...
Betul ke yea???
Silap2 nanti umi makan susu badan umi kurang pulak nanti...
Semalam bincang dengan suami umi nak ambik suntikan lagi senang...
Tak payah nak telan pil hari-hari..
Satu suntikan bertahan 3bulan and harga dia 35ringgit(dekat sinila)
Kalo pil satu papan 13rgt ada 28biji...
Kan jimat kalo pakai suntikan...
Tidakla nak risau terlupa makan pil...

*** Kalo sesiapa ada pengalaman dalam bab nie sila tinggalkan komen yea...

3 ulasan:

AMIEROZIANA berkata...

tapi ramai org cakap kalu suntuk nnt period tak teratur pastu kuar sikit2 jer...makan pil paling better la...tapi saya mkan yg traditional punya..rasa kalu menyusu tak sesuai la sebab dia panas sikit..nama Maajun Anggun Bestari ... try la google banyak jual kat internet......

KIRIS.. berkata...

hi umi, salam singgah n kenal. actually..tk berani nk komen apa2 since sy sendiri tkde amik pape..neither pil nor suntikan.. tak berani amik pil sbb worry if there will b a side effect in future. as for me wat masa ni mmg menggunakan sepenuhnya pendekatan sendiri mau ingatla..hehe.. :)

mama irfan berkata...

salam kenal... baru ja buka blog ni... tp mama suka... suka baca kisah anak... mama pon amik suntikan jugak... yesss period akan jadi x teratur... tapi mama amik cz ia sesuai dengan my condition yg tgh BF... susu x kurang mcm amik pil... mama pnh try pil n suntik... tp napa kena duit ek? amik suntikan kat mana ek?