Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Jumaat

Kenangan sewaktu mengandung...

Masih ingat lagi ketika umi baru disahkan hamil 1bulan pada bulan March 2009...
Sungguh tak terkata perasaan gembira...
Masa tu baru 3bulan umi bergelar suami isteri...
Masa mengandung banyak dugaan yang umi terima...
Orang tua kata mujur kandungan umi kuat je...
Kalo tak dah lama Adha tiada dalam perut...


Ketika kandungan umi 3bulan...
Umi telah di ragut sewaktu pulang dari kerja...
Ketika itu umi gi kerja naiki motor lagi...
Gelang tangan pemberian suami sewaktu akd nikah telah di ragut oleh org yang durjana...
Dah la ragut pastu tendang plak motor...
Umi jatuh tapi takdala teruk sangat..
Alhamdulillah kandungan umi tiada masalah...

Masa kandungan umi 4 bulan lebih sekali lagi umi dapat sakit...
Umi mengalami bleeding wat pertama kali...
Ini kerana umi buat kerja berat...
Iaitu membantu suami mengalihkan sofa...
Hanya Tuhan yang tahu perasaan umi dan suami..
Alhamdulillah kandungan umi tiada apa2..

Semasa kandungan umi 6bulan...
Katika bulan puasa sekali lagi umi excident,...
Kali ni kereta langgar motor yang umi naiki...
Astagfirullahhalazim...
Memang sakit sangat2 perut umi masa tue...
Jatuh tersembam muka kat jalan, and nasib baik perut tak terhempap kuat...
Tapi memang perut terasa sakit...
Sumpah umi cakap masa tue umi tak hirau dah org ramai, luka di badan..
Apa yang umi ingat masa tue kandungan umi...
Memang umi nangis...
Orang yang langgar umi adalah sorang doktor...
Terus dia bawa umi gi klinik dia...
Alhamdulillah lepas dia cuci luka2 umi and scan perut baby tiada apa2...

Lepas je umi excident suami umi telah berhenti outstation buat seketika...
Ini kerana masa umi ngandung dia kerap kena gi kerja luar...
Umi yang tiada lesen kereta terpaksala menaiki motor...
Suami hantar dan ambik umi kerja sehinggala umi bersalinkan Adha pada
26 November 2009 jam 10.44a.m dengan berat 2.83kg...
Alhamdulillah...

Umi ingat dah habis dah Adha dapat sakit...
Rupanya jatuh lagi walaupun dah tidak duduk di dalam perut Umi...
Sudahla masa di dlam kandungan selalu dpat sakit...
Semuanya dari kesilapan mama dan ayah...
Ya Allah jauhkanlah anakku dari segala kecelakaan...
Aku tidak sanggup lagi melihat anakku mendapat sakit...
Aku rela menerima kesakitan yang Adha alami...

*** Bagi umi Adha adalah sorang anak yang kuat... Ini kerana dari dlam perut lagi Adha begitu kuat menempuh segala kesakitan...

2 ulasan:

sandal kecik berkata...

hi,,,mcm mana adha skrg ok ?semoga sihat

CikPuanMiera berkata...

baby adha mmg kuat neh.. bagus bagus.. antie syg adha.. mwah mwah