Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

" Jatuh buaian " & Hospital

Cuti Raya Cina baru ni umi telah pulang ke kampung umi di Perak...
Sungguh seronok coz dapat berkumpul adik beradik walaupun tak ramai hanya 3 beradik...
Tapi apa yang di rancangkan semua tak menjadi...
Balik kampung tetap balik tapi nak gi jalan-jalan tak menjadi...

*** Ontheway balik kampung

Ini kerana Opah umi telah jatuh sakit dan telah di masukkan ke hospital hari umi balik...
Jadi mak umi terpaksa la menjaga Opah di hospital...
Langsung segala perancangan nak ke Pulau Pangkor tak menjadi...
Opah umi telah disyaki Demam Denggi...
Malam tadi mak kol bagi tahu yang Opah kena pindah hospital dri kuala kangsar ke Hospital Taiping...
Ya Allah sembuhkanlan Opah ku...


Berbalik dengan tajuk Jatuh Buaian tadi, sampai hari ni umi masih risau..
Tido malam pun dah tak lena...
Nak tau sapa yang jatuh Buai???
Adha!! mengucap panjang umi...
Jatuh air mata bila Adha menangis tak berhenti sebaik jatuh...

Puncanya dari tali buai yang tidak diikat kemas oleh suami...
Ye la balik kampung mesti kena ada 2 buai di rumah mak...
Coz anak kakak juga tido buai...
Dek kerana kelam kabut, 2 budak kecik nangis serentak nak tido...
Kecuaian mengikat tali buai menjadi punca Adha jatuh...
Umi tak bertegur dengan sape2 selepas Adah jatuh...
Terus mengurung diri dalam bilik...
Makan pun tak..
Umi risau sangat2... Kepala bayi bukan kuat lagi...
Umi cukup marah dengan suami buat kerja sambil lewa...
Malam tu umi dengan mak tido tak lena...
Takut apa2 terjadi pada Adha...
Alhamdulillah Adha tiada apa2...
Kepala pun tak bengkak...
Insyallah hujung bulan ni nak bawa gi x-tray kepala...
Takut ada pendarahan dalaman...

*** Ini gambar masa lepas jatuh...


*** Sorry tak banyak gambar... Mood tak baik

9 ulasan:

AMIEROZIANA berkata...

org kata kalu budak kecik jatuh malaikat sambut..insaAllah Adha takder apa2 tuh....lainkali double check kalu org laki wat kerja dia tak sedetails kita kaum ibu nih hehehe

CikPuanMiera berkata...

alahai.. kesian nye kat adha... sabar eh... bukan hubby nak jadi camtu kan...

LYaFRINA berkata...

Insyallah xde ape2....
Semuanya ok..
Knp lps kjadian tu umi x bwa pegi k klinik dulu???

sandal kecik berkata...

hi salam..kasihan nya bb jatuh buai.hope smua ok.kalau aku pun akan risau.sbb bb pun tido buai di umah pengasuh

Drama Mama berkata...

hope semua ok, insyaAllah...

btw, come join our giveaway for a chance to win our delectable diaper cupcakes ;-)

http://twinkywinkystars.blogspot.com/2010/02/join-our-diaper-cupcakes-giveaway_12.html

h4ni3 berkata...

umi.. peratikan.. kalau adha muntah2 tak berenti, asyik nangis tak boleh nak pujuk, taknak menyusu... bawak gi hospital cepat2

kalau takde tanda2 kat atas tu, insyaAllah takde perdarahan dalaman. sabar ye :)

girl_perak berkata...

to kak h4ni3;
Adha tak nk minum sangat sekarang nie...
Selalunye 120ml boleh hbs sekali dia minum tp sekarang tak... adkah salah satu tanda???

armasudir berkata...

salam silaturrahim...ala comey baby dia. Ank sulung yer...

armasudir berkata...

salam ziarah..comey baby dia...ank pertama baru yer.