Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Jumaat

Confius

Perlukah soarang ibu hamil menjalani ujian mengesan penyakit kencing manis(diabetes)???

Aduh... umi keliru dah nie... Semalam umi kerap sangat ke toilet... sampai dah tak larat nak berjalan ke toilet yang jauh dari meja umi...
Umi mengeluh and didengari oleh kakak office.. dia kata " dah nak dkt bersalin memng kerap pi toilet coz baby dah tekan pundi kencing kite"... Pastu adala satu makhluk Allah kat office plak cakap" kerap buang air kecil salah satu tanda diabetes"...
Unutk makluman kawan-kawan sepanjang umi hamil takda plak doktor buat ujian mengesan diabetes ke atas umi... Bila umi tanya dia cakap umi keluarga umi takda sejarah yang kena penyakit diabetes...
Cuma tiap-tiap kali umi pi checkup doktor suruh wat urine test n ambik darah... Semalam kakak tue tanya ada tak doktor suruh minum air gula??? Umi dah confius...
Apa tujuan air gula tersebut???
Setakat nie belum lagi umi minum air gula... Mak umi pun pernah tanya juga...
Selidik punya selidik umi baru tahu apa tujuan air gula diminum...
Yang lagi memeningkan umi,,, kakak tu siap cakap'' ujian diabetes nie wajib buat walaupun keluarga kite tiada yang kena penyakit diabetes''...

Pada kawan-kawan umi  kalo boleh tolong yea bagi pendapat tentang nie boleh??? Perlukah umi mintak doktor buat ujian tersebut??? Umi pernah mintak buat tapi doktor kata tak payah...
jadi umi nak mintak pendapat dr kawan-kawan...