Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

Aduh...

Semalam umi telah pergi unutk medical checkup pregnant... Sebelum pergi tue,,, kepala ni rasa berat je... Dalam hati umi ni cakap janganla tekanan darah umi jatuh lagi... Malas nak dengar leteran dr doktor... Dalam kul 7.05 umi telah sampai kat klinik dan dengan bangganye umi menjadi org pertama sampai... huhu... Nak dapat number pertama punya pasal... Sampai je klinik kna pulak menunggu coz klinik tak bukak lagi(padan muka datang awal lg)... Dalam kul 7.30 pintu dibuka dan umi telah mendapat number yang pertama iaitu 2001.... Bestnye...
Dalam dok menunggu,,, kepala umi ni still lagi pening... Sampai nak berjalan pun tak blh... Bila nurse panggil chech darah, umi dah berdebar takut tekanan drh jatuh lagi... Sampai je nurse tu tanya,," kenapa muka awak pucat sangat??? Umi terus diam...
...............................................
Mula adegan kena ceramah dengan nurse tu bila dia tengok tekanan umi rendh sgt dr 2minggu lepas... bukannye sikit jatuh... Tahan je la telinga nie,,, dhla pening pastu kna ceramah free...
lepas tu pi wat urine test dh plak dapat kencing kotor,,, kena lgi la ceramahnye,,, banyak minum air nurse tu cakap... N ceramah free yang terakhir adalah HB umi tak naik2... masih 10.6... Aduh,,, geramnye... ubat sentiasa makan, air dh terlebih minum sampai kerap masuk toilet,,, tapi kenapa masih mcm nie...
Sabar je la...
..............................................
Selepas je balik pada klinik,,, umi terus bagi tahu husband yang umi tak nak keje... Dia faham terus bawa pi klinik panel... Kat sini pun kena ceramah free... Sabar jela... Umi cakap umi nk ambik mc untuk hari  ni...
Alhamdulillah dapat... dan umi terus balik ke rumah tido secukup-cukuonye coz dh 2-3 hari umi pyh nak tido..


*** Sebelum pergi klinik


*** Inila mc yang umi dapat