Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Khamis

Wajah Terbaru...

Ingat tak lagi cerita tentang anak saudara umi yang sakit hari tue...
Alhamdulillah sekarang dia dh sihat sepenuhnya... umi sungguh gembira... Cuma sekarang dia kerap nangis je...
Ini gambar terbaru dia masa time raya..,



Comelkan... Dia umi jadikan anak angkat umi coz bila dengan umi dia diam... Baju dia pakai ni adalah hadiah dari umi untuk Umairah.. Nak beli kat anak sendiri belum ada lagi... beli kat anak saudara cukupla... Apa-apa pun umi doakan umairah sihat dan jangan sakit lagi kerana umi tak sanggup lagi lihat umairah dengan wayar yang penuh di badan...
Amin

Alhamdulillah..

Aku bersyukur kepadamu Ya Allah... Anak di dalam kandungan sihat dan membesar dengan sempurna...
Selepas aku buat scan keseluruhan di klinik kerajaan tadi hati ku lega... kerana aku takut terjadi apa2 kepadanya...
Sekarang aku dapat merasakan pergerakan yang terlalu aktif sehinggakan tido ku terganggu... tapi aku gembira kerana ini menandakan dia sihat...
Aku cuma masih risau pasal kedudukan anakku yang masih belum berpusing... Dah nak masuk 30minggu tapi keadaan baby masih melintang... ini menyebabkan aku tidak selesa... Perutku menjadi berat sebelah...
Aku berdoa padamu Ya Allah agar anakku berpusing sebelum kandunganku mencecah 8 bulan...
Kata ibuku,,, suruh balik kampung untuk berurut supaya baby kembali kepada kedudukan asal...
Tapi aku takut... buatnya tersalah urut,,, akan terjadi apa-apa pula kepada kandunganku...
Aku juga mendapat nasihat daripada kakak yang bekerja di tempatku yang mengatakan bahawa baby akan berpusing sendiri... Itula yang menyebabkan aku berfikir sama ada aku nak balik kampung mengurut atau tidak...
Ya Allah engkau sahaja mengetahaui... Aku ingin merasakan pengalaman bersalin secara normal... Kerana penjagaan semasa berpantang lebih senang... Aku juga ingin anak ku sihat... Engkau kabulkanlah doaku Ya Allah...
Amin...

Iman Beraya...

  •  Ni gambar masa iman mula sampai di rumah Wan pah(mak aku)... bad mood lagi baru lepas nangis coz umi ambik dukung... pastu dia senyap bila suami umi ambik dia...
  • Ni gambar masa dapat duit raya dr umi dan suami...tengok reaksi muka... masih takut nak tengok kamera coz takut umi ambik dukung... hehehehe
  • Ni plak gambar selepas mendapat duit raya... habis sampul duit tu dikerjakan oleh iman... duit dalam tue hbs basah coz iman masukkan dalam mulut duit tue.. Tapi suami umi yang happy...
  • Ni gambar dia tengah menyusu... masa ni kat rumah opah saudara umi... penat kot iman... habis satu botol dia minum...

Anak Saudara



Nama ; Muhammad Nur Iman
D.O.B ; 11 March 2009
Umur ; Baru nak Masuk 7 Bulan

Inilah gambar anak saudara kesayangan umi... cute tak???  
Gambar sewaktu hari pose yang terakhir.. keluarga umi berkumpul ramai2 untuk berbuka puasa bersama...
Masa ni gambar iman dengan suami umi... gambar dengan umi dia taknak.. sedihkan ;-(
Anak saudara taknak dengan makcik dia.. Mak umi kata dalam perut umi baby boy kot tue dia taknak dengan umi... Takpela... Janji dengan suami umi dia nak...
Umi harap nanti baby umi muka macam iman,,, coz muka anak saudara umi ini sama dengan muka arwah abang sulung umi...
Insyallah....


Hari Raya...


Ni gambar masa aku dalam perjalanan pulang ke rumah ibu mertua ku di kelantan...
Penat dok dalam kereta lama sangat jadi aku pun tangkapla sendiri gbr unutk wat kenangan...
Masa ni aku tgh pregnant 7 bulan... masih mantain je badan.. perut pun tak nampak... hehehehe