Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Selasa

Jangan Menyanyi Lagu Ini

Email nie ummi br je dapat... ummi tak minat sangat pun dgn penyanyi nie... tapi apa2 pun kite boleh jadikan iktibar dan ebih berhati-hati...

Lirik Lagu : Allah Peduli - Agnes Monica
Banyak perkara yang tak dapat ku mengerti
Mengapakah harus terjadi
Di dalam kehidupan ini
Suatu perkara yang
ku simpan dalam hati
Tiada satupun kan terjadi tanpa Allah perduli
Allah mengerti
Allah peduli
Segala persoalan yg kita hadapi
Tak akan pernah di biarkanya ku bergumul sendiri
Sbab Allah mengerti
Allah mengerti
Allah peduli
Segala persoalan yg kita hadapi
Tak akan pernah di biarkanya ku bergumul sendiri
Sbab Allah Yesus ku
mengerti

Doa Pemanis Muka...


DOA PEMANIS MUKA DOA INI MUJARAB, SEBAIK BAIKNYA DIBACA SETIAP PAGI JUMA AT: SEBELUM KELUAR RUMAH.


Tak payah nak berabis duit buat facial ataupun botox……etc…..

Tengok aje orang orang dulu atau seniwati –seniwati lama kita yang sentiasa kelihatan manis……khabarnya dia orang memang pakai doa yang sama…………..

Cuma kena rajin menghafal dan baca setiap kali pakai bedak atau keluar rumah………………..

Doa pemanis muka ni lebih afdal lagi kalau dibaca 3 kali sehari sebelum memakai bedak atau a lat 2 solek atau minyak rambut .

Hafal dan tarik nafas dalam dalam dan hembus …….Lepas itu. Baca kuat-kuat .......Bagi semua orang dengar.....................

Selamat mencuba.....amalkan lah.. Tak rugi ....!! !!! !!!!!!! > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >


" minyak si tuang tuang,

ku tuang dalam kuali,

muka ku macam beruang,

semua orang gerenti lari.

kuang.. kuang..kuang. ."

He…. He….. he……...semoga bertambah manis...

Hahahahahaha. .. ampun tuan ku............beribu ribu ampun……………... Hamba pon terkene...... beb








Kelakar (2)

Tatacara Menjawab Telefon;

Sebenarnye cara menjawab tepon yang kite amalkan adelah salah... dan kebanyakannye sama..terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kite akan cube untuk menukarkan jawapannye (tak le boring sangat lebih² lg kalu yg kejenye mmg jawab tepon)....

1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?. Jawapan: maap.sini bukan balai polis...

2. Soalan: haloo, siapa disana?. Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane....

3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?. Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya...

4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?. Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur...

5. Soalan: haloo, mak ade rumah?. Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli...

7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?. Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye... time kacih...

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.. Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap..

9. Soalan: halloo... .... Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?..

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya.... Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan...

11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?. Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu...

12. Soalan: assalammualaikum.... Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib. jawab)

Kelakar(1)

1) RAMBUT LURUSbijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu,dan pandai dalam menguruskan sesuatu tanpa pertolongan

2) RAMBUT KERINTING TEBALkurang bijak, degil, cemburu kuat, romantic,banyak pergaulan dan susah dalam menyelesaikan masalah diri, tidak suka termenung

3) RAMBUT KERINTING NEGRObijak, ego, cemburu buta, romantic, memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah

4) RAMBUT IKAL MAYANGbijak, berfikir sebelum melakukan sesuatu,berfikiran terbuka, banyak pergaulan, dan mudah memaaf kan seseorang dengan kesilapan lalu.

5) RAMBUT HALUS/LEMBUTbijak sangat, memilih, pemaaf, manja, tegas dan cepat melakukan perkerjaan dengan bersungguh-sungguh.

6) RAMBUT SIKITbijak, sentiasa berfikiran negatif pada seseorang, ego dan pandai membuka perniagaan walaupun kecil.

7) RAMBUT PERANGkurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf, sosial dan bijak lari daripada masalah.

8) RAMBUT TEBALbijak, degil, cemburu, romantic, kasar, banyak kawan dan pandai mengambil hati seseorang.

9) RAMBUT KUSUT sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, garang, susah nak memaafkan seseorang, dan pandai dalam mengurusan sesuatu tanpa pertolongan. p/s: malas sikat rambut

10) RAMBUT BERUBAN kurang bijak, suka termenung, sosial sikit,berfikiran terbuka dan pandai selesaikan masalah diri

11)TIADA RAMBUTmacam mana nak kate ye....kesian

12) RAMBUT WARNA KEMERAH-MERAHAN ATAU KEHIJAU HIJAUANitu rambutann... Huahuahuahua...jangan marah...gerammmm tak perrrrrrrrrrggg

Gambar Kenduri Kahwin

Inilah gambar suami ummi... sederhana je orgnye,...
ok guys...nanti ummi akan uplode banyak lagi gambar yang menarik...
Bye....
Ini adalah pelamin yang ummi dan suami gunakan semasa kenduri...

pelamin nie ummi orang pertama gunakan, pakcik buatkan khas unutk ummi

cantik tak??? kalo sapa yang berkenan email ke saya untuk tempahan...




First

assalammualaikum...

khas kpd pengunjung blog ini...

sy ingin ucapkan ribuan terima kasih kerana sudi melihat blog saya ini...

sy minta maaf kerana blog ini masih kosong kerana saya baru mereka blog ini...

apa - apa pun saya berjanji akan mengupdatekan secepat mungkin khas unutk tontonan anda semua...

Tunggu yea kemunculan Cerita terbaru daru saya...

bye....