Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Isnin

" Seindah Butterfly" Giveaway (A)


Ok kawan-kawan kali ni contest dianjurkan oleh http://seindahbutterfly.blogspot.com
ia dianjurkan sempena ulang tahun anniversary yang Ke- 2 on 15 dec 2009
Hadiahnye pula di taja oleh Puan Eila iaitu tokey Shawl...

Semua contest mestila ada syarat dia kan... nak tau syarat2 contest nie??? Jom kite baca di bawah nie..


  • Firstly, mestila kena jadai flower kepada blog nie and sponser(Done)


  • Masukkanla Bloglist nie ke dalam senarai anda(Done)


  • Jangan la plak lupa letakkan Banner kat atas tue kat ruangan si debar anda dan link kan kepada ke entry ini(Done)


  • Jangan lupa buat satu entry bertajuk seperti di atas (Done)


  • Uploadkan hanya SATU gambar kawin anda yang sangat sweet....


  • And ceritala serba sedikit kisah menarik pertama kali bertemu dengan suami/isteri atau tatkala cinta sedang berpuitk... (Done)


  • yang korang kena pastikan adalah gamabr itu mestila gambar suami/isteri anda.(Done)


  • Ha jagan lupa plak terjah blog sponser yea... pas habis terjah sila nyatakan 3 jenis shawl yang anda berkenan. Manala tau Puan Eila terharu lalu memberi ketiga2 tudung itu pada pemenang...(Done)


  • Jangan lupa juga tinggalkan link anda di ruang komen box entry(Done)


  • tarikh Luput nya ialah ; 06/12/2009

Inilah dia sponser kepada pihak penganjur iaitu Puan Eila;


&
Ole-ole dari Abu Dhabi


Kurmakah???

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jadi gambar yang umi pertaruhkan adalah;




-------------------------------------
Umi bertemu dengan suami dengan secara tidak sengaja... hanya dari usikan di tempat keje akhirnya membawa ke jinjang pelamin...
Masih ingat lagi, umi sebenarnye berkenan kepada kawan kepada suami umi masatue tapi umi tak tahu yang kawan dia sebenarnya dh kawin... And nak dijadikan cerita suami umi nie citerla kat umi bahawa kawan dia dah kawin and dah punyai sorang anak... terkejut giler umi... Tapi mujurla suami umi ini tidak mengetahui yang umi sukakan kawan dia...
Selepas itu dalam 2bulan umi tak berhubung dengan suami... Tiba-tiba satu malam tue umi dapat massage dari number tak dikenali... Umi balas and rupanye adalah dari dia(suami umi sekarang)...
Selama 6bulan kami dok massage, tiba-tiba dia cakap dia nak masuk meminang... umi ingatkan gurauan jadi umi pun cakapla "masuk je la berkawan lama2 pun tak guna juga"... Umi hanya cakap sebagai gurauan tapi tak sangka dia ambik serius..
Keesokkan hari nye ketika tengah lunch, umi dapat satu panggilan dari number yang umi tak kenal...
Nak tau sapa kol??? Org yang kol itu adalah ayah dia(ayah mertua).. terkejut giler umi dibuatnye... Mana taknye mak umi tak pernah jumpa dia and keluarga dia tak pernah jumpa umi.. Tut2 nak masuk meminang...
Siap dia cakap bulan 3 dorang datang htr rombongan meminang... langsung umi tak jadi makan and umi kol dia(suami) bertanyakan betul ke apa yang ayah dia cakapkan... Dia mengatakan benar...
Umi menelefon ibu di kampung beri tahu tentang hal ini... Ibu ssedikit terkejut and ibu bersetuju lalu perbincangan tarikh pertunangan hanya di buat melalui telefon antara ibuku dan keluarga dia...
Alhamdulillah bulan 3 2008 iaitu selepas tarikh mengundi aku selamat di pertunangkan dengan Muhammad Hasry Bin Hamat dan kami dinikahkan pada 22 januari 2009 pada pukul 5.15petang selepas banyak cubaan yang kami tempuh selama bertunang...
Sekarang kami cukup bahagia semenjak bergelar suami isteri walaupun kadang kala ada juga dugaan yang menimpa... Kini kami bakal dikurniakan cahay mata yang pertama pada awal bulan 12 tahun ini...
Amin...
-----------------------------------------

Ini pula tudung shawl yang umi berkenan di dalam blog Puan Eila;








Warna -warna yang umi pilih nie semua warna kegemaran umi...

1 ulasan:

:: butterfly :: berkata...

salam..
congratulation in advance for ur coming baby ;)
sy dh dtg melawat kawasan hehe gudlak yer