Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Selasa

Check-up 37 minggu


Hari nie umi telah pergi checkup untuk 37minggu...
Alhamdulillah semua sihat...
Cuma kepala baby je masih tinggi...
Baru masuk sikit je doc cakap...
Nampak gayanye ada peluang nak beraya dulu jumaat nie...
hehehe...
Tapi ada satu je umi kesalkan dengan klinik kerajaam nie...
Slow giler process nak wat checkup...
Umi dah kena 2 3 kali tapi boleh sabarla lg...
Lagi pun appoiment umi kul 10pg hari ni...
Selalu kul 8pg...
Nak tahu kenapa umi kata klinik kerajaan nie slow???
Pagi tadi masa dok tunggu umi di panggil umi adala bersembang dengan seorang kakak nie nak cucuk anaknye...
Masa tu tak silap umi dalam kul 9.45 pg...
Appoiment kakak tue kul 9.00pg
Bayangkanlah yea, umi kena panggil check bp, berat and tekanan darah dalam kul 10.30pg..
Tapi kakak tu nurse tak panggil lagi number nye...
Kakak tue dah 2 3 kali gi tanya knp lbt sgt coz number dia 2099 and umi plak 2110...
Nak tahu jawapan nurse kat kaunter tue apa???
Kad tak jumpa and harap sabar...
Jauh tak beza number tue and appoiment kul 10 dah nak siap dia ap pun takda lg...
Umi habis checkup dalam kul 11.30pg... Kakak tu masih tak di panggil..
Kesian kakak tue...
----------------------------
Apa pendapat korang yea kalo jadi kat korang???
Kenapa klinik kerajaan nie slow sangat???


3 ulasan:

alyyani berkata...

ummi, sempat lg la nak makan ketupat rendang raya ni. :)

hmm..pasal klinik kerajaan ni, rasanya ramai yg komplen pasal servis diorg yg slow. tp peliknya diorg takde effort nak perbaiki perkhidmatan diorg. mmg menyedihkan..

girl_perak berkata...

mintak2 la sempat kak...
tak sabar nak balik ptg khamis nie...

betul tue kak...
nk dapt jumpa doc dia pun pyh... nk tunggu ada mslh br blh jumpa

Sitisifir10 berkata...

Mmm..saya rasa ia bergantung pada klinik tertentu juga...saya mengandung kali kelima sekarang ini dan dah perati 5 jenis klinik juga!!! Ada klinik yang bersungguh2 nak menghabiskan patient dan lepas tu boleh berehat2...ada pulak yang jenis 'owh, ini masa rehat saya'