Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Selasa

36 minggu + 2 hari

Dah 36 minggu dah umi... Itula kata2 doktor pada umi pg tadi...
Sekejapnye rasa... Dah nak dekat bersalin...
Tapi hari ni umi punya appoiment kul 9pg... Malasnye rasa nak pegi coz tak pernah dapat kul 9pg...
Tapi apa kan dayakan kena pegi juga... kalo tak kite tak tahu perkembangan baby..
Tak macam biasa selalu umi pegi dapat number 1(2001) tapi hr ni ambik ko!!! Number 2098... Pesakit ramai giler... Huhu...
Ha nasib baik umi tak disyaki kna kencing manis coz minggu lepas umi check berat naik hampir 2 kilo...
Hari nie berat naik banyak juga iaitu 1.3kg... Apa umi mkn nie???
Naik banyak nye... pantang nanti mesti kena pantang betul2 nie... Huhu...
BP and urine semua ok... Alhamdulillah...

Tapi ada satu je yang umi pikir... Doktor cakap kepala baby masih tinggi and sepatutnye kepala baby dah dok diam2 bila doktor tekan... Erm macam mana yea nak buat bg kepala bby dok bawah
(dekat dengan pintu rahim)... Doktor syak baby umi besar tp br 3kg doktor tu la cakap masa scan and tulang pinggul umi kecik... Aduh...
Doktor suruh datang lagi mgu depan nak tengok lagi sama ada kepala baby masih tinggi or dh tak bergerak bila doktor tekan...
Kalo tak,, takut nanti umi akan alami kesukaran untuk bersalin atau bersalin menggunakan alat bantuan seperti vacum or focep(betul ke umi eja nie)... Lebih teruk operation...
Uik takut umi dengarnye,..
Mintak2la baby dh ok minggu depan...
Kite tunggu yea... itupun kalo umi tak bersalin lagi...


2 ulasan:

alyyani berkata...

umi, time alya dulu masa 36 weeks baby da turun. 38weeks da besalin. ade gak kes, yg sampai cukup 40minggu baby tak engage lagi. so soktor try induce jugak. bole bersalin normal jugak. insyaAllah semua akan selamat ye :)

girl_perak berkata...

ha itu la kak... baby umi masih engage...
harap minggu depan dia dah ok...
ty yea kak