Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Selasa

35 minggu

Macam baru semalam je umi dapat tahu diri umi hamil... Sedar-sedar dah masuk 35 minggu dan minggu depan dah 36minggu(9bulan)... Sekejapnye rasa... Dah nak jadi ibu...
Macam biasa hari nie umi telah pegi checkup kat klinik goverment di sek7... dalam kul 6.00 pagi umi telah bangun menyiapkan diri... Biasala nak dapat number palin awal punya pasal kat klinik... lebih kurang kul 7pagi umi dan suami telah keluar dari rumah dan menuju ke klinik.. Bila umi sampai dah ramai dh orang dok menunggu nak masuk je bila pintu di buka nanti... Dalam hati ini dok takda harapanla nak dapat number satu kali nie...
Tapi umi tak kisah umi pegi je dok depan... Dalam kul 7.30 pagi pintu dibuka... Alhamdulillah umi dapat juga number 1... hehehehe... Sukanye...
Nak tau hasil pemeriksaannye???
------------------------------------------------
Berat ; 57.4kg (naik 1.9kg)
HB ; - (tidak di chek)
Urine ; Bersih
Tekanan Darah ; 103/71
Baby ; Sihat
Tarikh Temujanji ; 17/11/2009

Ha pasal berat badan tue... memang umi kena ceramah tadi... Naik 1.9kg pun salah... belum lagi 2kg ke atas... Nurse tu siap cakap minggu depan kalo naik macam nie lagi kite wat ujian kencing manis yea... Alamak!!! takutnye dengar... Janganla ada kencing manis di saat akhir hamil nie...
Sekarang umi dah start checkup 1 minggu sekali... Coz minggu depan kandungan umi dah cecah 35minggu (9bulan)... Insyaallah khamis atau jumaat nie umi akan letakkan gmbr ultrasound baby umi...




2 ulasan:

alyyani berkata...

tak lama dah nak jumpe baby ye. teringat masa pregnant dulu. tgh sarat da masuk bulan puasa time tu. kena banyak sabar. hehehhe..

girl_perak berkata...

a.ah kak... tak sabar rasanye nak tunggu dia kuar...
ntah sempat ke tak raya hj nie tau la...
mintak2la sempat blh makn ketupat...