Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Jumaat

Tolong...


Semalam umi telah membuat medical checkup untuk memastikan bayi umi masih songsang(breech) atau dah duduk dlm keadaan normal.. Tapi hasil dr ultrasound yang umi lakukan baby umi masih breech... Jawapan doktor bg menakutkan umi coz suruh umi bersalin secara pembedahan... Ya Allah takutnye umi... kandungan umi dah memasuki 32 minggu,,,
boleh sesiapa bg pandangan sama ada umi perlu berjumpa bidan kampung unutk pusingkan baby atau biarkan baby pusing sendiri... Umi dalam delima kerana ibu suruh balik pusingkan baby tapi umi takut mencederakan baby...
Tolong yea bantu umi jikalau sapa2 yang pernah mengalami nasib seperti umi...

2 ulasan:

LYaFRINA berkata...

alamak... tkut gak kan kalau baby kt songsang.. lya pun xtau nk bg pndangan mcmana cz lya x alaminya.. ape2 pun better ikut nasihat doc.. cz dia dh ade kpakaran n tau mana y tbaik.. Tp ummi still blh try jumpa bidan kmpung.. cuba sumua.. x slh kalu ki ikhtiar kn??

Noina berkata...

salam..tentang baby breech tu..pada pandangan ina adalah lebih baik klu bersalin operation sahaja..bukan apa..pengalaman melahirkan Nabila sangat2 menakutkan..ina bukan nak takutkan..tapi entahlah..doktor la yang buat Nabila lemas masa nak lahir..terlalu lama dalam perut..huhu..
apapun..ikhtiarlah yang terbaik..dan ina doakan awak dan kandungan sihat dan selamat nanti..Amin..