Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

Sama-Sama Kite Doakan........

Ini lah gambar anak saudara umi sebelum di masukkan ke wad icu... Ketika ini dia masih dalam pantauan.. Hanya Allah yang tahu betapa sedihnya umi melihat keadaan dia seperti ini... Masih terlintas di dalam fikiran senyuman dan tangisan dia sebelum sakit...
Allah itu maha mengetahui... Cuma ku pohon kepada Allah semoga di panjangkan usia si kecil ini yang tidak mengetahui apa yang berlaku... Walaupun umi belum mempunyai anak sendiri tapi anak kecil ini sudah ku anggap anak ku,,,
Dalam jam 12.00mlm waktu malaysia... umi telah menerima panggilan dari ibunya mengatakan si kecil telah dimasukkan ke wad icu setelah mengalami masalah pernafasan... Walaupun jauh hospital dari rumahku,,, umi berdoa sepanjang perjalanan dengan tangisan..
Insyallah petang ini umi akan pergi melawat si kecil ini yang sudah berada dlm keadaan koma...
Marila kite sama-sama mendoakan semoga si kecil ini cepat sembuh..
Amin...

Selasa

Auntie Umi Doakan Semoga Humairah Sembuh

Hari nie umi sedih sangat... anak saudara umi yang berusia 2bulan telah dimasukkan ke hospital kuala lumpur setalah disyaki dijangkiti kuman di dalam kepala...
Hanya Allah yang tahu perasaan umi ketika ini... Anak saudara umi memang rapat dengan umi...
Umi memang terkejut coz malam tadi umi dengan suami baru sahaja pergi melawat dorang...
Apa2 pun auntie umi doakan humairah sihat dengan cepat... Auntie umi sayangkan humairah...

Rabu

Snow White




Ingat tak lagi cerite dongeng Snow White??? Cite nie memang umi minat... tambahan ada org kerdil yang comel dan puteri dia yang cantik...


Tadi umi bukak internet ternampakla kartun Puteri Snow White dan terlintas nak melukis kartun tue...


Tak samapi 2jam siapla... tapi tak letak warna la... kat pejabat takda warna...


Apa-apa pun ni la hasil kerja umi... tak cantik pun tapi bolehla unutk diperlihatkan kepada kawan2....


Kalo Rajin komenla yea...

Jawapan...

Sorry semua... Petang semalam umi lupa nak update blog umi... dan lupa nak bg tahu apa jantina baby umi...
Dalam pukul 2.30petang waktu malaysia umi pi klinik,,, dengan perasaan happy... doktor siap cakap jantina baby dah boleh nampak...
Bila tiba waktu scan baby tutup rapat pulak kaki dia... erm sedih... tak dapat jugak tahu jantina baby,,, tapi doktor kata macam baby boy kerana ada nampak benda terkepit...
Hancur harapan suami dan mak umi kalo betul lelaki... tapi apa-apa pun umi harap dia sihat dan dalam keadaan baik sama ada masa dalam kandungan atau baby lahir bulan 12 nie...
Satu lagi... Umi tak dapat nak uploadkan gambar ultrasound baby coz doktor lupa nk printla...
Nanti umi citer balik bila dah dapat tahu jantina baby... atau dibiarkan rahsia...

Selasa

Baby Boy or Girl???

baby boy???

baby girl???

Petang nie umi akan pi scan baby... tak taula baby apa... boy or girl....
Kalo ikut kata suami dan emak, mereka mahu kan baby girl kerana kakak dah dapat baby boy pada bulan 3 hari tu..

Erm,, apa pun jantina baby dalam perut umi nie,, umi harapa dia sihat... tak kisahla baby boy or girl.. janji keluar dengan selamat...
Untuk jawapan apa baby dalam perut umi nie,, tunggu petang karang k...


hehehe



Isnin

Kuih Raya ....


Umi ada wat perniagaan kuih raya untuk hari raya yang bakal menjelma nanti... murah je.. Kalo ada sapa2 berminat boleh menghubungi umi di number ini 012 - 5500249...
Disini umi sertakan gambar contoh kuih raya yang umi jual... Kuih tradisional pun ada...

  • Biskut Short Bread *** 50Biji Rm20.00



  • Kuih Karas ***50Biji 12.00





  • Biskut Tat *** 16 Biji Rm14.00





( Biskut mungkin berbeza dari gambar)




  • Biskut Samperit *** 50Biji Rm 18.00





(Kuih mungkin berbeza dari gambar)



  • Biskut Kelapa *** 50Biji Rm19.00




  • Biskut Tat *** 18Biji RM14.00






  • Biskut Hitam Manis *** 50Biji Rm 19.00




  • Biskut Tat *** 18Biji Rm 14.00



  • Biskut Tat *** 18Biji Rm14.00






  • Biskut Badam Potong *** 50 Biji Rm 19.00








  • Biskut Tat *** 18Biji Rm 14.00








  • Biskut Snow White *** 50Biji Rm 20.00




  • Biskut Pandan Sweeties *** 50Biji Rm 19.00





  • Kuih Bakar/ Kuih Bangkit *** 50Biji Rm 12.00







  • Kuih Bahulu *** 50Biji Rm 12.00






  • Biskut Italia Cheese *** 50Biji Rm 20.00




  • Kuih Putu *** 50Biji Rm10.00( Tiada gambar untuk di tunjukkan)




  • Fancy Ice Cream *** 50Biji 20.00(Tiada gambar untuk ditunjukkan

Kucing Kesayangan


Inilah kucing kesayangan Umi... Namanye pelik sikit... "Keding"... Nama nie di beri kerana masa kecik dulu kucing ni kurus sangat.. Oleh sebab terlalu banyak kucing, umi pun letakla nama keding...

Gambar atas tue masa dia tido... kalo dia tido mesti kaki ke atas... Comel sangat... berapa kali dah kena ambik Dengan orang tapi alhamdulillah dia pandai balik... sekarang umur dia dalam 4tahun... Umi sayang sangat kat kucing nie...